Nikako se ne javljajte na ove brojeve, u pitanju je – prevara!

Ako ste imali propušten iz inostranstva, nemojte da odgovarate, u pitanju je telefonska prevara, upozorio je jedan mobilni operater.

Kako prenose beogradski mediji, operateri u zvaničnom saopštenju upozoravaju svoje korisnike da je u toku velika prevara, koju su registrovali u toku dana i da ukoliko imaju propuštene pozive iz inostranstva, a poziv nisu očekivali, budu oprezni pri pozivanju tih brojeva.

– Imamo saznanja da se radi o već poznatoj prevari koja se ponavlja u raznim delovima sveta. Pozivi su upućeni nasumično sa opreme nepoznatog operatora i identifikuju se kao propušteni pozivi. Ukoliko uzvratite ovakav poziv, nakon signala za uspostavljanje veze uključuje se govorni automat, a sama uspostava veze može biti tarifirana kao međunarodni poziv u zavisnosti od zone u kojoj se mreža nalazi – navedeno je u saopštenju.

Operateri navode i da nisu u mogućnosti da ovakve pozive blokiraju, jer pozivi uvek stižu sa različitih brojeva.

– Savetujemo vam da, ukoliko ne očekujete međunarodni poziv ili vam broj sa kog imate propušten poziv na svom aparatu nije poznat, pozivanje ne uzvraćate – stoji u saopštenju.

Pojedini građani nisu bili upućeni da je reč o prevari, pa su ostavljali komentare da im je sa računa naplaćen razgovor kao da su bili u romingu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mobilni telefoniprevara
Komentari (0)
Dodaj komentar