NOVA: Da li smo nakon predizbornog hapšenja svedoci i predizbornom puštanju prečistača u rad

Nakon vesti da je Vodovod ponovo počeo da vrši vodosnabdevanje vodom sa postrojenja za prečišćavanje pitke vode, Zrenjaninci su uznemireni informacijama o alarmantno lošem kvalitetu vode, ali se sa pravom pitaju kako je to problem dug 12 godina, koji je kulminirao nedavnim hapšenjima nadležnih, odjednom pao u zaborav, saopštio je Gradski odbor Nove stranke.

U današnjem saopštenju se navodi da su juče javno objavljeni izveštaji o ispitivanju kvaliteta vode demantovali gradsku upravu i navode menadžmenta prečistača vode da su rezultati „odlični“.

„Voda nije bila ispravna po više parametara, te stoga pitamo gradsku upravu šta se to sad promenilo u tehničkom i tehnološkom smislu, pa će četvrti po redu probni rad prečistača odjednom doneti izmučenim gradjanima Zrenjanina pijaću vodu. Da li smo posle predizbornog hapšenja svedoci i predizbornog puštanja prečistača u rad“, navodi se u saopštenju.

Nova stranka Zrenjanin zahteva da se gradjanima obezbede pravovremene i istinite informacije o kvalitetu vode koja teče iz njihovih česmi, a ne da im se, umesto onoga što je obaveza nadležnih, putem medija upućuju svojevrsne pretnje da će svako, ko se barem usudi da se zapita o uticaju takve vode na svoje i zdravlje svoje dece, krivično odgovarati za širenje panike.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar