Nova.rs:Ponovo protest gradjana na Karaburmi-potpisivanje peticije 'Predlog Stefanovog zakona'

Nekoliko stotina stanovnika Karaburme i večeras se okupilo na mestu gde je nastradao 9-godišnji dečak kada je na njega i brata naleteo automobil na pešačkom prelazu i u toku je potpisivanje peticije „Pravda za Stefana“ – Predlog Stefanovog zakona.

Kako prenosi portal Nova.rs, na asfaltu je kredom ispisano – Ovde je ubijen Stefan.

Okupljenim gradjanima se obratio i osnivač Fondacije „Tijana Jurić“ Igor Jurić.

„Izražavam saučešće sa porodicom i bes što pravdu moramo tražimo na ulici. Zahvaljujem se komšijama i roditeljima Stefana što su uspeli da se uzdignu iz ovoga, ali ovaj skup doživljavam kao veliki poraz, jer pravdu moramo da tražimo na ulici. Verujete da se osećam danas kao što sam se osećao pre sedam godina“, rekao je on.

Prvi osnovni sud u Beogradu usvojio je danas žalbu tužilaštva i odredio pritvor do 30 dana osumnjičenom za izazivanje udesa na Karaburmi u kojoj je jedno dete stradalo a drugo teško povredjeno.

G.L. je osumnjičen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći povredjenom u udesu koji se dogodio u nedelju uveče u Ulici Marijane Gregoran.

Nezadovoljni prethodnom odlukom suda koji je omogućio G.L. da se brani sa slobode, gradjani Karaburme su sinoć održali proteste tokom kojih su blokirali saobraćaj u Ulici Marije Gregoran.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar