Novi zakon – evo šta čeka svakog ko udari ženu!

Od 1. juna stupa na snagu novi zakon koji nosi jasnu poruku: „Udarite li ženu, ići ćete u zatvor“.

Obuka policajaca, tužilaca i sudija je uveliko u toku i oni će biti spremni da od 1. juna u punom kapacitetu primenjuju zakon. Zakon treba da pokaže da se neće tolerisati oni koji misle da mogu nekažnjeno da premlaćuju žene.

Po novom zakonu, postoji hitna mera kojom nasilnik može da se izbaci iz kuće, da se privede i da mu se odredi zadržavanje.

Ranije ste morali da idete na sud, a ako nema vidljivih povreda on biva pušten. Bilo je hiljadu razloga da do pravde ne dođe brzo. Ubuduće će žrtva nasilja da se ostavi u domu, bez obzira kome pripada, nasilnik će da se izdvaji iz kuće i onda imate meru koja može biti izrečena i na 30 dana u kojoj tužilaštvo, policija i sudovi imaju vremena da sagledaju situaciju i donesu odluku koja mora se primenjuje, a žrtva nasilja u tom periodu je bezbedna.

U svakoj policijskoj stanici će biti jedan do dva policajca koji su posebno obučeni za ovaj vid nasilja, i radićemo na tome da se pošalje jasna poruka: udarite li na ženu – ići ćete u zatvor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nasilje nad ženama
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • marko

    I sta kazete, ranije je bilo da ako nema dokaza za nasilje, covek bude pusten? Sta je tu lose?? A sada ce biti kadija te tuzi kadija ti sudi…. Upravo smo se vratili 400 godina u nazad sto se tice prava, ali sta ima veze, ja i tako imam vizu u rukama…

  • Krist Novoselic

    Kad će neki zakon ako žena udari muškarca automatski ide u zatvor, ili plaća novčanu kaznu?Moja devojka je mene tako ogrebala i to samo što sam pogledao drugu devojku.Nas muškarce niko ne ferma (:

  • zoran

    NE primenljivo! Zakon mora da bude jednak za sve inače je ništavan. U slučaju da je podstanar NE trpi izbacivanjem! Takođe može doći do lažnog prijavljivanja da bi prijavljeni ostao bez svoje imovine na koj po ustavu ima pravo,