Novo upozorenje meteorologa: Čeka nas mraz kakav Srbija ne pamti!

Republicki hidrometeoroloski zavod upozorio je da će noćas i sutra na podrucju Srbije biti umeren i jak mraz, od -18 do -8 C, a da se sutra od popodneva i u sredu na severu i zapadu Srbije očekuje lokalna pojava kiše koja će se lediti na tlu.

U sredu i četvrtak, 9. i 10. januara, na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije očekuje se obilan sneg i značajno povećanje visine snežnog pokrivača.

U Srbiji će sutra ujutro biti pretežno vedro i veoma hladno uz umeren i jak mraz. U toku dana sa severozapada postepeno naoblačenje sa slabim snegom.

Usled porasta temperature na severu i zapadu Srbije, sneg će mestimično preći u kišu, koja će se lokalno lediti na tlu. Na istoku i jugoistoku veći deo dana suvo.

Vetar će biti slab i umeren, u skretanju na juzni i jugozapadni, na jugu Banata i u planinskim predelima kratkotrajno jak.

Najniža temperatura od -18 do -8 C, a najviša od -5 do 3 C.

U Beogradu će sutra ujutru biti pretežno vedro i veoma hladno sa umerenim i jakim mrazem. U toku dana postepeno naoblačenje, posle podne povremeno sa slabim snegom, koji će uveče i u toku noći uz porast temperature preci u susnežicu i kišu, lokalno uz poledicu.

Vetar slab i umeren, juzni. Najniža temperatura oko -8 C, na periferiji grada i do -15 C, a najviša oko 1 C.

Izgledi vremena u Srbiji za sedam dana – do 15. januara:

Pretežno oblačno i hladno, povremeno sa snegom. Obilnije padavine ocekuju se u sredu i cetvrtak, 09. i 10. januara na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije, uz značajno povećanje visine snežnog pokrivača. Mešovite padavine, kiša i sneg, uz lokalnu pojavu poledice moguće su na severu Srbije u sredu ujutro i pre podne, a za dane vikenda i početkom naredne sedmice, od 12. do 15. januara, ponegde i u ostalim krajevima nizim od 500 metara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mraz
Komentari (7)
Dodaj komentar
  • Predrag Zivkovic

    Kakav je to mraz za paniku od – 18. Pa valjda je Januar zimski mesec i normalne temperature za ovaj zimski period bi i trebale da budu od – 10 pa cak i do – 25… – 30 . Sta je tu katastrofalno, osim ako autor naslova i teksta nije neko ko je star par godina,pa je njemu ova temperatura od – 18 katastrofalna, jer jos nije doziveo nizu. Ja za svojih 55 godina pamtim raznorazne temperature, i visine snega, pa mi je verovatno zbog toga normalno da u sred zime imamo ovakav sneg i mraz,i da je srece da to bude svake godine u kontinuitetu,a ne da slavim Svetog Nikolu sa 20 u plusu. Inace moja najniza temperatura koju sam doziveo je bila 1984 u JNA, Kalinovik, BiH, celih – 38 C , pa evo me posle tolikih godina ipak pisem ovaj komentar, inace svih osmorica nas snajperista smo preziveli prezivljavanje na Igmanu,Treskavici, Zelengori, Jahorini, Bjelasnici, Bileci, Durmitoru …..

  • Anonimni

    Ja imam deset meseci i ne pamtim ovakav mraz…znaci vest je prava. Moram zimski Pampers za nezapamceni mraz. Hvala na informacijama ,dobro mi dodju ,da se pripremkm na vreme za nevreme! Pozdrav ,u zdravlju i pomaze Bog !

  • Anonimni

    Gojko Naravno,gluposti! Postojili li paragraf po kojem bi tvorci ovog zastrasivanja mogli da odgovaraju.Pre sest godina kod mene u Svilajncu bilo je – 23, a 1984. – 26,pa nije bilo panike.

  • DraganŽ

    Trealo bi sudski procesuirat ljude koji pišu i dalje prosleđuju ovakve nebuloze iz razloga što se kod neobrazovanog dela stanovništva koji veruju onome što pročitaju i čuju preko sredstava janog informisanja stvara osećaj panike.

  • dst

    Ja se secam da je par puta i to pre par godina bilo -26 po 20 dana, ali ovaj ko je pisao ovo ima kratko pamcenje ili ga uopste nema.

  • ANDREJ

    Trebalo bi izbegavati senzaciolizam u naslovima,kada je u pitanju vremenska prognoza.U poslednje vreme, upotrebljavaju se u tim naslovima,izrazi kao:“Mrazevi koje Srbija ne pamti.Preti nam sledece leto koje ce biti najtoplije za sto godina i sl.“ To nikome ne koristi,samo u ovom vremenu u kojem zivimo,koje je vec puno negativne eksplozivne energije,samo podstice kolektivna panicna osecanja,koja nikome ne koriste.!!!

  • Aleksandar

    Kakve gluposti -*mraz kakav Srbija NE PAMTI*??? Uvek se pitam ko su ljudi koji pisu ovakve stvari. Kao da zivimo na Ekvatoru a ne na Balkanu