Obeleženo 50 godina „Parking servisa“

BEOGRAD – JKP „Parking servis“ obeležilo je 50 godina od osnivanja, a iz tog preduzeća najavljuju da će naredne godine početi izgradnja dve podzemne garaže u Beogradu sa više od 500 parking mesta.

„Parking servis“ raspolaže sa osam javnih garaža, 15 parkirališta, dva SMS parkirališta, kao i sa 23 garaže sa rezervisanim parking mestima.

Prateći i uvodeći tehnološke inovacije iz oblasti parkiranja, ovo komunalno preduzeće neprestano unapređuje kvalitet usluga koje pruža, navodi se u saopštenju „Parking servisa“.

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović čestitao je jubilej „Parking servisa“ ističući da je to preduzeće počelo kao neophodno da bi se uredio život u prestonici, dok je danas „ozbiljna i moderna firma, koja predstavlja ponos grada“.

„Nema strane delegacije u gradu kojoj ne ukazujemo na inovacije koje je „Parking servis“ primenio u Beogradu u oblasti parkiranja. Ovakvim uređenim sistemom se ne može pohvaliti mnogo gradova. Veliki je napredak koji se vidi naročito u poslednjih 10 godina. Profesionalni menadžment, domaćinsko poslovanje i naravno, veliki trud svih vas koji radite u ovom preduzeću“, rekao je Mladenović.

Direktor „Parking servisa“ Andrija Čupković zahvalio je zaposlenima na predanom radu i zalaganju naglasivši da su za uspeh tog preduzeća zaslužni svi.

„Ponosan sam na sve što smo uradili u poslednjih devet godina i što će jednoga dana neko uvideti da smo u tom periodu postigli veliki pomak u radu preduzeća, ali i u sistemu parkiranja u našem gradu“, naveo je Čupković.

Dodao je da je posebno ponosan na to što je pre četiri godine „Parking servis“ dobio saglasnost Grada Beograda da zaposli one koji su decenijama radili u tom preduzeću, ali su bili angažovani preko omladinskih zadruga.

Čupković je za narednuu godinu najavio početak izgradnje dve podzemne garaže, u Skerlićevoj ulici i kod Hale „Pinki“ sa više od 500 parking mesta što će, kaže, povećati parking kapaciteta Beograda.

Skupština grada Beograda osnovala je 27. decembra 1971. godine Direkciju za javne garaže i parkirališta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar