Obimnija rekonstrukcija O. Š. „Kneginja Milica“ iduće godine

BEOGRAD – Radovi na sanaciji toaleta u školi „Kneginja Milica“ na Novom Beogradu potrajaće naredna tri meseca, a 1.100 đaka će krajem januara imati kompletno rekonstruisane toalete.

Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak koji je danas obišao školu reklao je da je važno da radovi ne remete nastavu i da zbog njih za sada neće biti izmeštanja đaka.

Za ove radove Sekretarijat je izdvojio 10,6 miliona dinara, i to je, po njegovim rečima početak ulaganja u tu školu, dok obimnija rekonstrukcija sledi naredne godine.

„Potpuna obnova ove škole je preko potrebna, na svakom koraku je vidljiv višedecenijski nemar i neulaganje, sada rešavamo urgentni problem a potom i ostalo“, najavio je Gak.

Dodao je da je u Beogradu započeta velika obnova škola koja će trajati sve dok sve obrazovne ustanove ne budu imale zadovoljavajuće uslove za rad i boravak dece.

On je rekao i da je jednako važno i opremanje škola, navodeći da će za te namene samo za škole u Novom Beogradu biti izdvojeno oko 110 miliona dinara.

Podsetio je da su u toj opštini na dve škole kompletno zamenjene fasadne stolarije, a reč je o školama „Branko Radičević“ i „Mladost“, dok je u školi „Marko Orešković“ nedavno završena sanacija toaleta.

Vrednost radova u beogradskim školama u ovom je trenutku oko 800 miliona dinara, a ulaganja će se nastaviti, dodao je Gak.

Direktor škole Darko Eger podsetio je da u ovu školu nije ulagano gotovo 40 godina kao i da je poslednja investicija za koju zna bila 1982. godine.

Opština Novi Beograd ima 20 osnovnih i šest srednjih škola koje pohađa oko 22.000 učenika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar