Od prodatih kesa DIS donirao 910.000 bolnici „Stefan Visoki“

SMEDEREVSKA PALANKA – Najveći domaći trgovinski lanac DIS donirao je danas Bolnici „Stefan Visoki“ u Smederevskoj Palanci ček u iznosu od 910.000 dinara za nabavku opreme na odeljenju neonatologije.

Trgovinski lanac DIS prošlog je meseca započeo veliku humanitarnu akciju na teritoriji čitave Srbije u kojoj se od svake prodate plastične biorazgradive kese iz njihovih marketa, deo novca donira bolnicama i porodilištima.

Samo tokom prošlog meseca, građani su kupili 910 hiljada kesa u objektima ovog trgovinskog lanca po ceni od dva dinara, a polovina svih prikupljenih para ide u humanitarne svrhe.

Direktor marketinga kompanije DIS, Ljubiša Lukić uručio je ček direktoru Bolnice „Stefan Visoki“ Nikoli Ristiću i tom prilikom poručio da će se ova akcija nastaviti i u naredna dva meseca.

„DIS se pridružio pre mesec dana akciji Privredne komore Srbije u zaštiti životne sredine i pokrenuo akciju gde od svake kupljene kese, pola novca se odvaja za porodilišta širom Srbije. Nastavljamo dalje sa prikupljanjem sredstava i akcijom, a u naredna dva meseca novac će biti dodeljen klinikama, odnosno, porodilištima u Kraljevu i Vršcu“, kaže Ristić.

Direktor Bolnice „Stefan Visoki“ Nikola Ristić rekao je prilikom preuzimanja čeka kompanije DIS, da će sredstva koja su im uplaćena na račun veoma značiti kako bi bolnica nabavila novu opremu za porodilište.

„U situaciji kada imamo dosta problema sa dugovanjima, ova donacija će nam mnogo značiti. Novac će biti utrošen na pojedine aparate koji su potrebni porodilištu“, rekao je Ristić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar