Od septembra nove cene tehničkog pregleda automobila

Od septembra bi trebalo da se uvede red u rad linija tehničkih pregleda automobila u Srbiji, tako što bi država odredila najvišu i najnižu cenu, pišu „Večernje novosti“.

Ta mera bi dovela do smanjenja cene usluge tehničkog pregleda vozila, koja je od stupanja na snagu novog pravilnika, početkom jula 2018. godine, dostigla 6.000 dinara za vozila B kategorije.

„Država je obavezna prema važećem Zakonu o bezbednosti saobraćaja da odredi najnižu ali i najvišu cenu tehničkog pregleda“, rekao je za „Novosti“ predsednik Udruženja tehničkih pregleda Srbije Trifun Stojanović.

Prema pisanju lista, iako posle donošenja novog Pravilnika o vođenju usluga tehničkih pregleda nema nejasnoća o tome koje vozilo može, a koje ne može da prođe tehnički pregled, vozači su nezadovoljni cenom te usluge.

Tim pravilnikom je sprečena „registracija vozila kroz papire“, odnosno bez dovoženja vozila na liniju tehničkog pregleda.

(Beta, Večernje novosti, N1)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

tehnički pregled
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Da covek ne poveruje koja je sve imaginacija od strane vlasti da se ljudima pokupe pare i to na najbesmisleniji nacin. Pazite ovo, vec su sa 1500 stigli na 5000, pa im je to bilo malo pa sada su izmislili modalitet da se ipak ide na 6000 jer je navodno u pitanju odredjivanje min i maksimuma. Sledeci fazon za prelazak sa 6000 na 8000 ce biti odredjivanje maksimuma od maksimuma preko koga se ne sme ici a onda modalitet od 10000 preko koga se ne sme ici ni za zivu glavu. Ovo je ljudi moji sve ispiranje mozga i zasmejavanje i zaludjivanje naroda. Naime sustina je u sledecem. Vlast da bi sebi obezbedila naredni mandat podigla je za par hiljada ljudima penzije i plate ali ni od cega. Realno gledano u drzavi vise nista ne radi i sve je prodato. Cena je podignuta na veresiju, bez pokrica. E sada, se mora do tih para doci tako sto ce se skidati od povecanih cena gorava, struje, tehnickog i jos milijarde stvari. Dakle realno dali nam jednu sargarepu vise a uzece nam dve, tj. u minusu smo sve vecem i vecem a vllast u plusu sve vecem i vecem.