Održana jubilarna tribina 'Kultura putem pošte'

Tribina PTT muzeja „Kultura putem pošte“ sa temom „Tesla kao studija slučaja kvantno-holografskih korelacija individualne i kolektivne svesti: kreativne i duhovne implikacije“, održana je večeras u PTT muzeju u Beogradu.

Viši kustos PTT muzeja Željko Sarić kazao je da se „večeras održava 50. jubilarna tribina, a da se svakog januara i jula meseca obeležavaju jubileji Nikole Tesle“.

„Tribina ‘Kultura putem pošte’ je zauzela svoje vodeće mesto na kulturnoj mapi Beograda i to je na ponos Pošti Srbije, koja je kroz svoju društveno odgovornu ulogu pristala da se organizuju ovakve tribine. Ulaz u PTT muzej je besplatan, a često organizujemo i radionice za decu“, rekao je Sarić.

Sarić je najavio tribinu u februaru o samorazvoju i kako probuditi uspavane individualne moći svakog pojedinca, gde će gost biti profesor Zorica Karanović.

Profesor Elektrotehničkog fakulteta u penziji i predavač na večerašnjoj tribini, Dejan Raković naveo je da je Tesla otkrivao svojim meditativinim vizijama, gde je dobijao odgovore na pitanja koja je prethodno u svojoj svesti postavljao.

„On je primer kako funkcioniše kreativnost na najdubljem nivou, gde se uspostavlja veza izmedju individualne i kolektivne svesti. Ne može svako da bude kreativan onako kako je to Tesla bio, morao je da postavi pravo pitanje, on je na taj način pravio prototipove svih naprava“, objavio je Raković.

Prema njegovim rečima „buduće generacije bi mogle da koriste ovakav mehanizam za povećanje kreativnosti“.

„Drugi aspekt je povezan sa kolektivnom svešću i mogućnošću da se to iskoristi u transpersonalnoj psihologiji za rasterećivanje konflikata“, kazao je Raković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar