Odsudnih 48 sati sa Mustafinu vladu

Američka ambasada je dala kosovskim institucijama „ultimatum“ da bez odlaganja ratifikuju sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom, a narednih 48 sati će biti odsudni za opstanak kosovske vlade prenose prištinski mediji.

Ambasada SAD je u saopštenju navela da je, posle detaljne ekspertske revizije, demarkaciona linija ustanovljena sporazumom korektno povučena,“ navodi Zeri.

„Vreme je da se stavi tacka na prepirke i neslaganja koja samo nanose štetu Kosovo i štete njegovom kredibilitetu, onemogućavajući građane Kosova da slobodno putuju. Sporazum je dobar,“ navodi se u saopštenju.

RTK javlja da su i Dempkratska partija Kosova (DPK) i Demokratski savez Kosova (DSK) pozdravili saopstenje ambasade.

Američki ambasador sastaće se danas zajedno sa kosovskim premijerom Isom Mustafom sa svim poslanicima DSK. Ovaj sastanak se, kako navodi RTK, smatra poslednjom nadom za usvajanje sporazuma o demarkaciji u kosovskoj skupštini kao i za opstanak Mustafine vlade i savez njegove DSK sa DPK, nakon inicijative opozicije da se glasa o nepoverenju vladi.

Mustafa je u ranije rekao da će skupština sutra razmatrati sporazum o demarkaciji, istog dana kada će se glasati o poverenju vladi.

Kosovski ministar spoljnih poslova i zamenik predsednika DPK Enver Hodžaj rekao je za „Epoka e re“ da su članovi vlade iz njegove stranke i rukovodstvo stranke pod pritiskom članstva da „krenu novom dinamikom“.

On je rekao da će poslanici DPK glasati za sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom, ali da ta stranka još nije odlučila da li će glasati za nepoverenje vladi.

Prema Hodžzaju, narednih 48 sati biće odlučujući kada je reč o stavu stranke o ovom i drugim pitanjima uključujući prevremene izbore, prenosi „Epoka e re“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Isa Mustafa
Komentari (0)
Dodaj komentar