OEBS i Reporteri bez granica pozdravili hapšenje predsednika opštine Grocka

Predstavnik OEBS-a za slobodu medija Arlem Dezir (Harlem Désir) pozdravio je današnje hapšenje predsednika opštine Grocka osumnjičenog da je naložio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića i pohvalio čvrst stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića u zaštiti novinara.

„Pohvaljujem čvrst stav predsednika (Srbije) Aleksandra Vučića kada je rekao da će novinari biti zaštićeni a nasilje prema njima kažnjeno“, napisao je Dezir na Tviteru.

Reporteri bez granica takodje su pozdravili hapšenje predsednika opštine Grocka i člana SNS koju vodi Aleksandar Vučić, osumnjičenog da je naredio napad na istraživačkog novnara.

„Ove nedelje nam je Aleksandar Vučić dao garancije o toj istrazi“, piše u objavi generalnog sekretara Reportera bez granica Kristofa Deloara.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na konferenciji za novinare da je uhapšen predsednik opštine Grocka i član glavnog odbora SNS-a Dragoljub Simonović, osumnjičen za podstrekavanje paljenja kuće novinara portala „Žig info“ Milana Jovanovića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    DŽOFRA ,

  • Anonimni

    „buđavi“ : TANJUG , Beta , NUNS,NUNV I „OSTALI“ -„TITOVČIČI“ TRUJU SRBIJU I KORISTE GOSTOPRI,MSTVO I DOBROTU SRBIJE