Oko 1,2 miliona dinara prikupljeno za decu na turniru na Adi

BEOGRAD – Oko 1,2 miliona dinara prikupljeno je danas za socijalno ugroženu i decu bez roditeljskoj staranja u humanitarnom turniru u malom fudbalu „Humanijada“ koji se za vikend održava na Adi Ciganliji povodom Međunarodnog dana mladih.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević, koji je danas učestvovao na turniru, zahvalio je Gradskoj upravi Grada Beograda, studentskim organizacijama i društveno odgovornim kompanijama koje su podržale ovu humanitarnu akciju.

On je najavio mogućnost da se ova akcija nastavi tokom godine i pozvao druge kompanije da se pridruže prikupljanju sredstava onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Petronijević je istakao da Grad Beograd stvara uslove da mladi ostaju u Srbiji i žive od svog rada navodeći kao primer Naučno-tehnološki park i subvencije u poljoprivredi.

On je naveo da Kancelarija za mlade i Sekretarijat za privredu organizuje edukativne kurseve – od računara i stranih jezika do različitoh radionica.

Zamenik direktora Kancelarije za mlade Nemanja Marković rekao je da su prikupljena sredstva namenjena za četiri ustanove za decu u Beogradu.

Kako kaže, donacija vredna oko 1,2 miliona dinara, od čega je oko milion dinara u robi i 200.000 u gotovini, biće podeljena Prihvatilištu i prihvatnom centru Beograd, Centru u Zvečanskoj, Nurdor-u i Dečjoj klicinici u Tiršovoj.

Na turniru „Humanijada“, koji organizuje Kancelarija za mlade grada Beograda, učestvuju ekipe Grada Beograda, Saveza studenata Beograda, Uprave policije i ekipa Mladih Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar