Opština Savski venac: Zaštita životne sredine primarni faktor u razvoju opštine

BEOGRAD – Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović i opštinsko rukovodstvo posadili su danas, zajedno sa građanima, 20 novih sadnica platana na zelenoj površini u blizini Osnovne škole „Vojvoda Radomir Putnik“.

U saopštenju te gradske opštine navodi se da je to učinjeno u susret Svetskom danu šuma.

„Ovaj ekološki projekat učiniće da posetioci uživaju u prirodi i čistom vazduhu, a još jednu zelenu oazu upotpunio je ozelenjen prostor koji će puno značiti građanima Savskog venca“, rekao je Vidović.

Kako je istakao, Opština Savski venac će nastaviti da se odgovorno odnosimo prema životnoj sredini jer je pošumljavanje važno za zaštitu životne sredine i čistiji vazduh na našoj opštini.

„Svakim danom Savski venac postaje bogatiji za sve veći broj stabala drveća i zelenih površina. Drago mi je što se često javljaju naši sugrađani sa inicijativama o uređenju zelenih površina i na taj način nas motivišu da zajedno gradimo jedno zdravije društvo koje je ujedinjeno oko istog cilja, a to je očuvanje prirode“, kazao je Vidović.

Dodao je da Opština organizuje brojne aktivnosti i ličnim primerom pokazuje kako se čuva priroda i brine o zaštiti životne sredine i da kao centralna gradska opština, Savski venac prioritetno brine o ovom prirodnom bogatstvu prema kom se svesno, savesno i pravilno ophodi kako bi bilo što više zelenila na teritoriji opštine.

Vidović je naglasio da svako drvo ima neprocenjivu vrednost u procesu poboljšanja kvaliteta vazduha koji udišemo i dodao da će dalja ulaganja biti usmerena na uređenje igrališta, zelenih površina i parkovskih oaza, a u fokusu će ostati projekti usmereni na zaštitu životne sredine.

Predsednik skupštine GO Savski venac Strahinja Kukić poručio je da je Opština Savski venac prepoznala značaj ekologije i pokazala brojnim projektima da je ekološki odgovorna opština koja brine o očuvanju prirode i zaštite životne sredine.

„Zato je ova akcija važna, jer smo danas dali svoj doprinos i ličnim primerom ukazali na značaj podizanja ekološke svesti. Nastavićemo da naše aktivnosti usmeravamo tako da buduće generacije građana Savskog venca budu ponosne na veliki broj drvoreda i zelenih površina na teritoriji naše opštine“, rekao je Kukić.

Dodao je da za dobrobit sadašnjih i budućih generacija Opština Savski venac redovno realizuje projekte koji daju rezultate i doprinose čistijem vazduhu, zdravijoj životnoj sredini i boljem kvalitetu života.

Akcija sadnje sprovedena je na icicijativu građana i Opštine Savski venac, a uz stručnu realizaciju i nadležnost JKP „Zelenilo Beograd“ pod čijom ingerencijom se nalazi uređenje ovog lokaliteta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar