Opština Vračar i NVO Libero održali akciju podizanja svesti o značaju očuvanja životne …

Opština Vračar, Javno-komunalno preduzeće „Zelenilo Beograd“ i Udruženje mladih „Libero“ održali su danas akciju čišćenja parka na Južnom bulevaru kako bi kod gradjana podigli svest o značaju očuvanja i zaštite životne sredine.

Predsednik Skupštine opštine Vračar Mihajlo Grupković izjavio je agenciji Beta da je akcija održana u okviru „Nedelje Evrope“ i da je sprovedena na principu „aktivnog gradjanstva“.

„Pre svega, želeli smo da kod mladih podignemo svest o tome i da im damo priliku da kroz aktivno delovanje na terenu sami uvide koji je značaj očuvanja životne sredine i brige o lokalnoj zajednici, što je jedna od osnovnih vrednosti zemalja članica Evropske unije“, rekao je Grupković.

On je dodao da opština Vračar i široj javnosti želi da ukaže na značaj gradjanske participacije kroz volonterske akcije, kao jedan od načina da gradjani sami poboljšaju kvalitet svog života.

„Srbija ja ne evropskom putu i mi hoćemo da ukažemo na značaj i važnost uloge lokalnih samouprava i da gradjane upoznamo i bolje uključimo u proces i vrednosti koje se kroz proces usvajaju. Da ne stvore utisak da se proces evropskih integracija odvija mimo njih“, rekao je Grupković.

Predsednik Skupštine opštine Vračar je naveo da je to posebno važno na lokalnom nivou, gde je vlast najbliža gradjanima i gde gradjani direktno osećaju reforme koje se sprovode.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar