OS Grabovac u Vukicevici dobila vodu, đaci obelezili slavu

OBRENOVAC – Osnovna škola „Grabovac“ u obrenovačkom naselju Vukićevica danas je dobila vodu, priključenjem na gradski vodovod, a đaci te škole obeležili su i školsku slavu Svetog Savu.

Školu je danas obišao i prisustvovao obeležvanju Svetog Save zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je rekao da je, pored škole, i jedan deo naselja dobio vodu, te da Grad sada ima dovoljno novca da rešava taj, ali i mnoge druge probleme.

„Srećan sam što sto deca koja slave danas Svetog Savu mogu konačno da imaju vodu kao i sva ostala deca u Beogradu“, rekao je Vesić.

Naveo je da je u narednom periodu planirano rešavanje problema kanalizacije u Obrenovcu, jer je cilj da ljudi imaju osnovne uslove za život u svakom mestu u Beogradu.

„Počeli smo da rekonstruišemo seoski dom za koji je Grad obezbedio novac zajedno sa opštinom Obrenovac i kao što vidite trudimo se da svako mesto na teritoriji Beograda postane bolje mesto za život“, rekao je Vesić ispred osnovne škole.

Zamenik gradonačelnika je naveo da je za škole i za sve ljude danas važan dan jer se obeležava Sveti Sava, veliki prosvetitelj i graditelj škola i manastira.

„Sveti Sava je uspevao da našu zemlju unapredi, da dobijemo ono što treba, često ne ratom, već dipomatskom umešnošću“, rekao je Vesić.

Dodao je da je Sveti Sava svojim primerom pokazao da je znanje najvažnija stvar, koju niko ne može da oduzme, te da decu u školama treba učiti tim vrednostima.

„Zato treba naučiti decu u školli da do znanja nema prečica, da ni država ni grad ni mesna zajednica ne može da se vodi ako niste obrazovni, da je znanje kapital koji treba da se stekne i to je najvažnija stvar koje treba da se podsetimo kad slavimo Svetog Savu“, naveo je Vesić.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čucković rekao je da mu je velika čast što je Vesić od svih beogradskih škola u centru, odabrao da prisustvuje obeležavanju školske slave u toj seoskoj školi.

„Ova „kičma“ koju puštamo ovde u pogon našeg vodovodnog sistema biće preduslov za napajanje i donjeg kraja Vukićevica i Sela Ljubinić i biće preduslov za napajanje sela Orašac i Dren“, rekao je Čučković.

On je dodao i da je Direkcija za izgradnju u Beogradu dobila izvođača za izgradnju vodovoda Veliko Polje i izvođača za izgradnju vodovoda Trstenice i Brovića, te da će radovi krenuti u roku od nekoliko nedelja, kada se završi proces žalbi i potpisivanje ugovora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar