Osnovan Počasni odbor Fondacije Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture

Počasni odbor Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ konstituisan je danas, u cilju obezbedjivanja kontinuirane podrške za sve aspekte projekta značajnog za kulturu, kreativne industrije i imidž Srbije i Novog Sada u svetu, saopštila je Vlada Srbije.

Konstitutivnom sednicom predsedavala je premijerka Ana Brnabić, a za članove Počasnog odbora izabrani su i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, dodaje se u saopštenju.

Kako je navedeno u saopštenju posle sednice koja je održana u Beogradu, članovima Počasnog odbora predstavljeni su dosadašnji rezultati projekta „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ i dalji planovi koji uključuju nekoliko stotina kulturnih projekata.

Planirane su i infrastrukturne aktivnosti poput uredjenja podgradja Petrovaradinske tvrdjave, izgradnju Kreativnog distrikta, Gradske koncertne dvorane, baletske i muzičke škole i šest kulturnih stanica u Novom Sadu i tri u fruškogorskim opštinama, navedeno je u saopštenju.

Novi Sad će biti prva evropska prestonica kulture zemalja kandidata za članstvo u EU. Projekat Novi Sad 2021 osmišljen je kao platforma za razvoj kulturnih i kreativnih potencijala Novog Sada i narednih godina treba da „osnaži kulturnu vitalnost grada, omogući urbanu regeneraciju i poboljša internacionalni ugled i turističku ponudu Novog Sada, ali i čitave Srbije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar