Otvoren 9. beogradski Fiš fest

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić otvorio je večeras deveti „Fiš fest“ na keju kod Kule nebojše u Beogradu, ocenivši da se radi o najposećenijoj gastronomskoj manifestaciji na nekoj reci u Srbiji.

„Ovo je jedna od 456 manifestacija koje se održavaju na Dunavu i jedna od 15 koja se nalazi na portalu Evropske turističke komisije, na kome se Evropa promoviše kao gastronomska turistička destinacija“, kazao je ministar.

Prema njegovim rečima, „Fiš fest“ ističe Dunav i gastronomiju kao dva važna turistička potencijala.

„Turizam povezuje ljude a ovo je prilika da promovišemo i saradnju zemalja u regionu. Dunav kao veliki turistički potencijal Srbije, samo u Beogradu i Novom Sadu, godišnje poseti oko 500 brodova sa 65.000 turista“, istakao je Ljajić.

Gradski menadžer Goran Vesić kazao je da je „Fiš fest“ specifična manifestacija koju će gradske vlasti podržavati novčano, ali i kroz promociju i logistiku.

„Većina ovakvih manifestacija često zavisi od pojedinaca, njihove energije i želje, a ovde imamo takve pojedince koji je organizuju od 2007. godine. Zadovoljstvo mi je što ovde možemo da ugostimo i prijatelje iz Sarajeva, Crne Gore, Hrvatske i više gradova bivše Jugoslavije, što pokazuje da Beograd ponovo postaje pravi turistički centar regiona“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, manifestacije poput „Fiš festa“ dobre su za imidž Beograda i doprinose povećanju turističke ponude.

„Mi smo grad koji može da živi od turizma, a da bismo u tome uspeli, moraćemo da imamo više ovakvih događaja“, ocenio je gradski menadžer.

Festival „Fiš fest“, koji će trajati do 6. septembra, ima i prateći program za decu pod nazivom „Deca sa Dunavom u srcu“ u okviru koga će se prikupljati knjige za biblioteku obrenovačke osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“.

Ulaz za sve posetioce festivala je besplatan.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar