Pacoli: Kosovo se nije prijavilo za članstvo u Unesku

Kosovo se ove godine nije kandidovalo za članstvo u Unesku, saopštio je lider Alijanse za novo Kosovo i jedan od najbogatijih Albanaca u Evropi i svetu Bedžet Pazoli, dok ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj tvrdi da Priština ima dovoljan broj glasova da bude primljena i u Unesko i u Interpol.

Pacoli je pitao odlazećeg kosovskog ministra Hodžaja zašto je zamajavao javnost rekavši da je Kosovo obezbedilo glasove potrebne za članstvo u Unesku i Interpolu, prenosi „Epoka e Re“.

„Žalim što moram da vas obavestim da se Kosovo nije prijavilo za članstvo i to neće biti ni tema sledeće konferencije“, rekao je Pacoli.

Hodžaj je sa druge strane rekao da ima dosta vremena da se Kosovo prijavi za članstvo u obe organizacije.

Hodžaj je, naime, ranije rekao da je Priština obedzbedila dovljan broj glasova da bude primljeno u Unesko i Interpol.

On je rekao i da je „jedna država okončala sve procedure za priznavanje nezavisnosti Kosova“.

Hodžaj u intervjuu koji prenosi Zeri nije, međutim, želeo da kaže o kojoj zemlji je reč.

„Prošle godine sam posetio mnoge države sveta i tokom tih poseta mi smo dobili potvrde ko će glasati za učlanjenje Kosova kako u Unesko tako i u Interpol. Ja verujem da je Kosovo obezbedilo glasove“, kazao je Hodžaj.

On je rekao da Kosovo, pre nego što postane član tih međunarodnih organizacija, treba da ispuni „domaće zadatke“ i u Skupštini usvoji Zakon o verskim slobodama i Zakon o kulturnom nasleđu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Kosovounesko
Komentari (0)
Dodaj komentar