Dva sistema „Pancir S1“ sletela na Batajnicu

Avion An-124 „Ruslan“, registarskih oznaka RA-82038 poleteo je danas sa moskovskog aerodroma „Vnukovo“, a izvori Sputnjika tvrde da se u avionu nalaze prva dva od šest sistema za protivvazdušnu odbranu „Pancir S1“, koje Srbija nabavlja od Rusije.

Sporazum za nabavku jedne baterije „Pancira“, koju čini šest sistema, zaključen je prošle godine.Sporazum za nabavku jedne baterije „Pancira“, koju čini šest sistema, zaključen je prošle godine.

Prvi deo isporuke od šest naručenih sistema „Pancir S1“, koje Srbija nabavlja od Rusije, stigla su na batajnički vojni aerodrom „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“, eksluzivno saznaje Sputnjik. Time je Srbija postala jedina zemlja u regionu koja poseduje ovaj moderni PVO sistem.
Kako navode izvori Sputnjika, „Panciri“ su dopremljeni ruskim transportnim avionom An-124 „Ruslan“.

Sporazum između Srbije i Rusije za nabavku jedne baterije „Pancira“, koju čini šest sistema, zaključen je prošle godine.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pancir s1PVO
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Hvala gosp. Vulinu, sigurno je on to sredio kao prekaljani borac i izvrsni poznavaoc ratne tehnike. Takvi nam i trebaju da nas vode u sigurnu u svetlu, bezbednu buducnost. Ziveo gospodin! Samo kad se zagusti da ne bude opet bezanije, a mi ostadosmo sami bez vodje i komandanta.

    • Voljkan

      „Anonimni“ odavno si prolupao kao stara kanta… pa je bolje da ne lupetas po portalima.

  • bambi

    Izvinite, sa kime treba Srbija da ratuje?

    • Anonimni

      Sa onim koji vec UVELIKO SPREMAJU vojsku da iz SRPSKE REPUBLIKE napadnu SRBIJU a izgovor je „neka“ DOLINA,koja navodno pripada njima .Srbija mora biti spremna da sa bilo kime okolo ratuje jer NIKAD NECE BITI CLAN NATOA!

    • Vojkan

      pa sa tobom. Ko ovde pominje da Srbija treba da ratuje. I nemoj vise da pametujes po srpskim portalima, idi u „lijepu tvoju“ sledbenice Tudjmana i Pavelica.