Pašalić: Cilj i plan je da se radi na afirmaciji i depersonalizaciji institucije …

Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić izjavio je danas da je njegov cilj i plan da radi na afirmaciji i depersonalizaciji institucije, na njenoj jasnijoj vidljivosti i prepoznatljivosti u društvu, pre svega kao nacionalne nezavisne institucije u zaštiti ljudskih prava.

U saopštenju se navodi da je zaštitnik gradjana tokom sastanka sa direktorom Komiteta pravnika za ljudska prava Milanom Antonijevićem rekao da očekuje dobru saradnju sa nevladinim sektorom, zajedničke projekte i aktivnosti.

Pašalić i Antonijevićem razgovarali su o „nastavku izgradnje nezavisne institucije Zaštitnika gradjana kroz dvosmernu komunikaciju sa nevladinim sektorom, problemima ranjivih grupa, kao i o zajedničkim projektima u podizanju svesti gradjana kroz jačanje i unapredjenje ljudskih prava“.

Direktor YUKOM-a Milan Antonijević rekao je da nevladin sektor od Zaštitnika gradjana očekuje nastavak zajedničkog rada na zaštiti, promociji i unapredjenju ljudskih prava.

On je ocenio da posebnu pažnju treba posvetiti očuvanju „Statusa A“ kojim je Generalna skupština Medjunarodnog koordinacionog komiteta nacionalnih institucija za ljudska prava akreditovala Zaštitnika gradjana Srbije prvi put 2010. godine, a 2016. reakreditovala u novom petogodišnjem mandatu.

Pašalić je naveo i da je sastanak sa direktorom Komiteta pravnika za ljudska prava,  prvi u nizu sa predstavnicima nevladinih organizacija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar