Pazite ko vam čisti po kući, sve više žena pljačka vlasnike stanova

Mnogi mlađi i zaposleni ljudi nemaju vremena za osnovne stvari koje se rade po kući.

 

Pranje sudova sada obavlja mašina, mikrotalasna rerna zamenila je u mnogo slučajeva šporet, a čišćenje stana i peglanje sve više obavljaju unajmljene žene.

Međutim, kada se angažuje neka žena koja će vam čistiti stan najbolje je da se to čini putem preporuke, jer je sve veći broj slučajeva u Srbiji da te čistačice prilikom jednog od dolazaka u stan opljačkaju vlasnika ili mu uzmu nešto vredno, a da on toga nije svestan.

Jedan gospodin iz Novog Sada, piše espreso.rs, angažovao je ženu za spremanje po kući i u prvih nekoliko njenih dolazaka sve je bilo u redu.

Ipak, ispostavilo se da je ona gledala samo da „ušuška“ vlasnika stana putem poverenja kako bi jednom došla sa dva muškarca na vrata i uzela mu sve vredno iz kuće.

Naravno, žena je odmah promenila broj telefona i vlasnik stana nikad je više nije video.

Postoji i slučaj imućnije dame iz Beograda koja je unajmila čistačicu i ta saradnja nekoliko meseci je proticala perfektno.

U jednom trenutku Beograđanka je primetila da joj u kutiji za nakit nedostaje nekoliko orglica, prstenja i lančića.

Inspektori za rad i mnogi stručnjaci iz ovih oblasti kriminala, savetovali su u više navrata ljude u Srbiji da ako unajmljuju žene za sređivanje stana to čine ili putem dokazanih agencija ili na jako pouzdanu preporuku „iz prve ruke“.

Nikako drugačije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenje stana
Komentari (0)
Dodaj komentar