Penali posle 1. avgusta: Mali obišao Ulicu vojvode Stepe

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na rekonstrukciji voždovačke Ulice vojvode Stepe, koji bi trebalo da budu završeni do 1. avgusta, u suprotnom, grad će od izbođača radova naplaćivati penale od 3,7 miliona dinara dnevno.

Mali je novinarima rekao da je izvođač radova, kompanija „Ratko Mitrović“ tražila da rok za završetak rekonstrukcije, umesto do 11. jula bude produžen za 72 dana, ali je nadzorni organ dozvolio produžetak za 20 dana.

„Nismo srećni zbog toga ali šta je tu je „, rekao je Mali i dodao da će prilikom sledećih velikih projekata, poput rekonstrukcije Trga Slavija i Bulevara oslobođenja, biti drugačije koncipirani ugovori sa izvođačima, koji će biti kontrolisani prema dinamici radova.

Mali je objasnio da postoje opravdani i neopravdani razlozi za kašnjenje radova,  ističući da je nadzorni organ utvrdio da su u ovom slučaju opravdani razlozi zbog promena u samom projektu a za koje izvođaču treba dodatnih 20 dana.

Upitan o odgovornosti aktuelne gradske vlasti za probijanje rokova, Mali je istakao da nisu oni potpisali ugovor niti imali uticaj na izbor izvođača.

„Ugovor je potpisao Dragan Đilas 2013. godine, a mi nismo birali ni izvođača niti se bavili elementima ugovora“, rekao je Mali.

Međutim, kako je istakao, ovo će biti prvi ugovor u kojem će grad insistirati na plaćanju penala ukoliko bude potrebe.

Prilikom rekonstukcije Ulice vojvode Stepe, kako je rekao, uređuju se okolne zelene površine i parkovi.

Mali je rekao i da su ekipe Zelenila Beograd angažovane na 33 lokacije duž ulice u kojoj se prave tri doatna igrališta, igralište za mali fudbal, prostor za vežbanje, što se radi mimo posla rekonstukcije.

On je istakao i da su stanovnici Ulice vojvode Stepe još pre pet godina podneli inicijativu za uređenje parkića i zelenih površina ali to do sada nije urađeno.

„Poštujemo inicijative građana da se urede zelene površine i sve drugo što je za njih važno“, rekao je Mali koji je pozvao građane da u avgustu tokom velikih vrućina pomognu u zalivanju travnjaka i drugih zelenih površina jer u toj ulici nije postavljen sistem zalivanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beogradSiniša MaliUlica Vojvode Stepe
Komentari (0)
Dodaj komentar