Peta ekonomska škola u Rakovici dobila novih 613 kvadrata

BEOGRAD – Peta ekonomska škola u Rakovici dobila je novi renovirani nadograđeni objekat površine 613 metara kvadratnih, u kojoj je šest kabineta za informatiku i svečana sala, a od 1. septembra 476 učenika te škole, koji nastavu pohađaju u O.Š. „Ivo Andrić“, dobiće odgovarajuću opremu za učenje.

Ministar prosvete Branko Ružić, koji je danas obišao školu, rekao je da je vrednost radova oko 640.000 evra, da su finansirani najvećim delom iz programa modernizacije škola, a u saradnji sa Evropskom investicionom bankom.

On je rekao i da će opremanje prva dva sprata preuzeti Grad Beograd, dok će resorno Ministarstvo preko Jedinice za upravljanje projektom (JUP) opremiti novi sprat.
Kako je rekao novinarima, sredstva su opredeljena za 213 škola širom Srbije, a više od 65 odsto tih projekata je do sada realizovano.

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je da je prvi put budžet za dečju zaštitu i obrazovanje 23,8 milijardi dinara, te da iz budžeta grada Beograda odlazi 20 odsto sredstava na naše najmlađe i njihovo obrazovanje.

Naveo je i da Grad za osnovne i srednje škole odvaja 5,8 milijardi dinara godišnje.

On je najavio i da će beogradski učenici od 1. do 4. razreda od 1. septembra dobiti ajpede, a imaće i elektronske udžbenike.

Direktor Pete ekonomske škole Milan Kecman kazao je da je škola dobila nove podove, pločice, zavese, te da se potpuno modernizovala, na čemu je zahvalio Ministarstvu i Gradu Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar