Petronijević: Stanje na Paliluli bolje

BEOGRAD – Situacija u naseljima u beogradskoj opštini Palilula znatno je bolja nego prvih dana nakon velikih padavina, izjavio je danas član Gradskog veća Dragomir Petronijević, koji već nekoliko dana obilazi ovaj teren i ugrožena domaćinstva.

On je na TV Hepi najavio da će problem nedostajuće kanalizacije na levoj obali Dunava početi da se rešava već naredne godine, što je u skladu s politikom grada da se svi delovi Beograda ravnomerno razvijaju.

On je naglasio veliku požrtvovanost radnika komunalnih preduzeća, ali i solidarnost i razumevanje građana.

Najveći problem, kako je pojasnio, predstavlja neplanska gradnja, ali i bacanje smeća u kanale, mada, dodao je, treba imati na umu da je palo 104 litra za oko pola sata, što je elementarna nepogoda.

„Sugrađani neće biti ostavljeni, a sve informacije u vezi s podnošenjem zahteva za procenu štete mogu da se dobiju u opštinskim uslužnim centrima, opštini i posredstvom ‘Beokoma’. Republika Srbija i Grad Beograd pomoći će ljudima, naći će se novac za to, kao što će biti novca i za trajno rešavanje problema kanalizacije zahvaljujući merama finansijske konsolidacije proteklih godina“, dodao je Petronijević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar