Počela prijava učenika za besplatne sportske programe

BEOGRAD – Besplatni sportsko – rekreativni programi za učenike osnovnih i srednjih škola i decu sa invaliditetom biće organizovani od 1. jula do 31. avgusta u Beogradu.

Sekretarijat za sport i omladinu i ove godine tradicionalno priprema kampove i škole sporta za mlade u Beogradu, a od danas zainteresovani mogu da se prijave u sportsko – rekreativnim centrima.
Đaci od sedam do osamnaest godina mogu da se prijave u škole plivanja kao i u kampove košarke, odbojke, rukometa i drugih sportova.
Savetnik u Sekretarijatu za sport i omladinu, Sanja Čedić rekla je da ove godine nema podele vaučera kao ranije, već da se deca prijavljuju direktno sportskim centrima i sa njima se dogovaraju o terminima i programima kojima žele da prisustvuju.
„Za osnovce i srednjoškolce ovog leta biće i besplatna sreda za plivanje na otvorenim bazenima, uz đačku knjižicu“, ističe Čedić.

Ivan Aksentijević iz SPC „Tašmajdan“ naveo je da centar nudi dosta aktivnosti na vodi, a da će biti organizovana obuka neplivača za 100 dece. Termini će biti tri puta nedeljno po dve grupe, u trajanju od po sat vremena.

„Razvoj motorike plivanja gde je dostupno 300 mesta, biće šest dana u nedelji u trajanju po sat vremena, a usavršavanje tehnike plivanja obuhvata vaterpolo i sinhrono plivanje“, rekao je Aksentijević za Tanjug.

Zainteresovani mogu da se prijave na blagajni SPC „Tašmajdan“ ili na telefon 011/655-6501, a prvi put je potrebno doći sa đačkom knjižicom.

Aksentijević je naglasio da se sprovode epidemiološke mere i da se u sportski centar ulazi sa maskom i prolazi kroz dezobarijeru pre ulaska u bazen.

Grupe će biti formirane tako da ima više kvadrata po jednom detetu, tako da neće biti gužve.

Na terenima Ade Ciganlije i u Plivačkom klubu za osobe sa invaliditetom „SvimBo“ biće organizovani programi za učenike sa invaliditetom, kao i besplatna škola plivanja. Ti programi su u organizaciji Sportskog saveza osoba sa invaliditetom.

Broj prijava za programe je ograničen, a sve informacije i spisak Sportskih centara i njihovih kontakata mogu se naći na sajtu Grada Beograda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar