Počela vakcinacija u Srbiji, njih troje su prvi primili cepivo

U Srbiji je danas počela vakcinacija protiv korona virusa, a prvu vakcinu primila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Premijerka je Fajzerovu vakcinu primila u Institutu za virosologiju, vakcine i serume „Torlak“ pred kamerama.

Nakon nje, vakcine će u Torlaku primiti i ministarka za rad i članica Kriznog štaba epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević, kao i član Kriznog štaba epidemiolog dr Predrag Kon.

Vakcinu će primiti i epidemiolog i načelnica Odeljenja za prevenciju i kontrolu bolničkih infekcija VMA prof. dr Vesna Šuljagić, kao i akademik Predrag Peško, profesor univerziteta u Beogradu i Hajdelbergu i redovni član SANU.

Prve količine vakcine stigle su u Srbiju u utorak, a danas će ih primiti korisnici domova za stare u Beogradu i Novom Sadu.

Srbija je prva zemlja u regionu u koju je stigla vakcina kompanija Fajzer i Biontek.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ana brnabićDarija Kisić Tepavčevićprerag konvakcina protiv korone
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Nista im se posle svega ne mže verovati a posle salvi laž i obećanja. Čak i istina je pod znakom sumnje kad su Oni u pitanju. Usput sta je ispravno Premijer ili Premijerka(konkretno u ovom slučaju) Dežurni skakaći-botovi nemojte odmah skakati (ako se ovo objavi) mislim da je pitanje na mestu.

  • Vec vidjeno

    Ovaj je slican „igrokaz“ za raju, siroku publiku, kao onomad kada radi demonstracije o dokazivanju bezbednosti nekog proizvoda za zdravlje ljudi, popijena je puna casa „alfatoksina“.

  • Anonimni

    Cepivo???

  • bambi

    Jasno je da je posredi manipulacija. Nije primila vakcinu niti se u bilo kojoj zemlji sveta prva vakcina daje premijeru. Prestanite vise da pravite gradjane na budalu.

  • Nena

    Primile šećernu vodicu a narod će Fajzerovu pa ko preživi nek priča!