Počeo konkurs za srednjoškolce „Evropa i ja“

BEOGRAD – Izašlo je dvanaesto izdanje Evropskog dnevnika koji već tradicionalno prati konkurs za srednjoškolce „Evropa i ja“ čiji je rok za prijavu 07. februara.

Kao i svake godine, očekuje se da učenici imaju mentora – nastavnika ili nastavnicu, koji predaje u toj školi a najboljih 15 očekuju vredne nagrade kao što je putovanje u jednu zemlju članicu EU u prvoj polovini 2022. godine, kako bi iz prve ruke osetili kako izgleda svakodnevni život u EU.

Najbolje radove odabraće zajedno glasovi publike i stručni žiri, a od 10. februara do 1. marta 2022, zainteresovani će moći da glasaju za svoje favorite na platformi Evropskog dnevnika.

Ovogodišnjim konkursom predviđeno je pet takmičarskih kategorija, kroz teme – EU i Srbija, EU u mom svakodnevnom životu, Mitovi o EU, Ljudska prava- moja prava, Životna sredina i klimatske promene su važne.

Do sada je preko 400 srednjoškolaca učestvoalo u konkursu, a preko 600.000 srednjoškolaca se do sada susrelo sa Evropskim dnevnikom, zahvaljujući saradnji Delegacije EU u Srbiji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom za evropske integracije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar