Počinju probe daljinskog grejanja u Beogradu

Beogradske elektrane danas će početi probe sistema daljinskog grejanja koje će trajati do 7. oktobra, dok u Nišu probe počinju za sedam do deset dana.

U Beogradu će biti proveravan rad toplana i kotlarnica kao i ispravnost toplovodne mreže i toplotnih predajnih stanica, a prema potrebi i funkcionalnost pojedinih kućnih grejnih instalacija.

Tokom provere sistema daljinskog grejanja, koja ne podrazumeva i zagrevanje stambenog i poslovnog prostora, korisnici ne treba da upućuju reklamacije ukoliko im radijatori nisu topli.

Ukoliko primete curenje vode iz instalacija kvar treba da prijave Dispečerskom centru – Službi za prijem reklamacija pozivom na telefon 011/20-93-100 ili 0800-111-201.

Gradska toplana u Nišu započeće probe sistema daljinskog grejanja za otprilike sedam do 10 dana, rekao je za vršilac dužnosti direktora tog preduzeća Zoran Stojanović.

Stojanović je agenciji Beta rekao da „tople“ probe u Nišu sigurno neće moći da počnu pre pomenutog roka, jer radnici Toplane i dalje rade na punjenju sistema vodom.

„Zbog velikog broja zahteva za isključenje sa toplovodne mreže ceo sistem je morao da bude ispražnjen. Sada ga ponovo punimo“, istakao je Stojanović.

On je rekao da je u Nišu sa sistema daljinskog grejanja ove godine isključeno nešto više od 1.700 korisnika, a takav problem nije imala nijedna druga toplana u Srbiji.

Stojanović je kazao da će do početka grejne sezone biti završena popravka kotlova oštećenih tokom prošle sezone u toplani „Jug“, tako da će i korisnici koji su priključeni na tu toplanu imati na vreme tople radijatore.

Do pre godinu u Nišu je na sistem daljinskog grejanja bilo priključeno oko 30.000 korisnika, ali se u medjuvremenu sa sistema isključilo oko 2.000 korisnika.

Masovno podnošenje zahteva za isključenje sa mreže usledilo je nakon drastičnog poskupljenja i računa za grejanje koji su za dvosoban stan dostizali i 15.000 dinara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar