Podzemni prolazi biće u rukama Direkcije za građ. zemljište

BEOGRAD – Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je danas da će Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda ubuduće biti odgovorna za podzemne prolaze u gradu.

Vesić je, za Studio B, rekao da se doskora nije znalo ko održava podzemne prolaze, što je stvaralo dosta problema.

„Trebaće malo vremena da se sve reši zakonski, ali je važno to što će Direkcija biti odgovorna i nadležna i imati obavezu održavanja podzemnih prolaza u Beogradu“, rekao je Vesić.

Govoreći o tržnom centru u Čumićevoj ulici, Vesić je rekao da se radi o privremenom objektu kojem je istekla građevinska dozvola, ali i da Grad ima samo deo vlasništva nad njim, dok su delom to privatni subjekti.

Vesić je pojasnio da postoje dve opcije kako da se reši taj problem – da se taj tržni centar sruši i da se tu izgradi nešto drugo, i druga da se, u saradnji sa Evropskom unijom obezbedi novac za rekonstrukciju i da to postane umetnička kolonija u centru grada.

„Da to bude mesto gde će slikari imati svoje izložbe, gde će građani moći da kupe stare ploče, gde će se okupljati umetnici koji se bave modernim dizajnom“, rekao je Vesić, a saopštila Gradska uprava.

On smatra da je druga varijanta bolja i da nema potrebe da se ruši tržni centar, ali da se o tome još razgovara i da će se ubrzo doneti odluka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar