Poklon Gradskog stambenog za 55 godina rada

BEOGRAD – JKP Gradsko stambeno danas proslavlja 55. rođendan i nagrađuje sa tri meseca besplatnog održavanja prvih 55 zgrada koje se jave sa zahtevom za održavanje čistoće.

Naime, prvih 55 stambenih zajednica koje se od danas jave sa zahtevom za održavanje čistoće dobiće tri meseca besplatnih usluga, a portparol tog javnog preduzeća Igor Ćurčić podseća da je Gradsko stambeno ozbiljan gradski sistem koji više od pola veka brine o bezbednosti, očuvanju i uređenosti stambenih zgrada.

„Takođe, kao društveno odgovorna organizacija radimo na unapređenju kulture stanovanja, brinući o lokalnoj zajednici i građanima“, kaže Ćurčić.

Podseća i da je njihov posao uahteva i odgovoran te da podrazumeva dobru saradnju sa stanarima i upravnicima, ali i sa brojnim institucijama i drugim komunalnim službama.

„Osim što stanare i građane imamo u fokusu svog poslovanja, intenzivno radimo na unapređenju usluga sarađujući sa brojnim institucijama, u cilju očuvanja i uređenosti stambenih zgrada u Beogradu“, kaže Ćurčić.

U saopštenju koje je dostavljeno medijiam Gradsko stambeno podseća da održava više od 14.000 zgrada u 10 opština u Beogradu

U proseku skoro 400 intervencija realizuje se svakog dana, 140.000 intervencija realizuje se godišnje, a u to spadaju hitni, neodložni radovi i tekuće popravke

Takođe, 11 godina Gradsko stambeno organizuje brojne društveno odgovorne akcije za sugrađane i najmlađe

Kao višestruko nagrađivano društveno-odgovorno preduzeće, kroz projekat „Beograd bez barijera“, od 2015. godine postavljeno je više od 500 rampi za osobe sa invaliditetom, koje su za stanare bile besplatne.

U istom periodu u saradnji sa gradom Beogradom i resornim sekretarijatom sanirano je više od 500 fasada zgrada, što je značajno unapredilo bezbednosni ali i vizuelni izraz grada.

Gradsko stambeno osnovano je 1. aprila 1966. godine. Više od pola veka liderske pozicije na tržištu, jedan je od glavnih razloga što je Gradskom stambenom po pitanju održavanja poverenje poklonilo više od 14.000 zgrada. Ujedno, u više od 11.000 ulaza stručne službe brinu o higijeni.

Dugoročna politika preduzeća u cilju stvaranja odgovornijih i savesnijih generacija ogleda se kroz rad sa decom koja u svet edukacije ulaze na kreativan način skoro 15 godina putem predstava „Lift nije igračka“ i „Stanovanje baš je lako, kada te uči Heroj Stanko“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar