Poskupljuje TV pretplata

Vlada Srbije predložila je poskupljenje takse za javni medijski servis sa 220 na 255 dinara mesečno.

Taksa koja se naplaćuje preko računa za utrošenu električnu energiju biće povećana od 1. januara, a uslov za to je da prethodno Skupština Srbije prihvati predlog Vlade Srbije i izmeni Zakon o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis.

Javni medijski servis finansira se delimično iz budžeta Republike Srbije, a drugim delom iz takse, što se u obrazloženju zakona ističe kao najcelishodnije rešenje.

Naplaćivanje preko računa za utrošenu električnu energiju „obezbeđuje visok stepen naplate takse“, navodi se u obrazloženju predloga izmene Zakona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

poskupljenjeTv pretplata
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Lopovi. Lopovska drzava.

  • SRBIN

    ja isto placam duplo imam dva strujomera i placam na oba na jednom potrosnja struje nula vec godinama pa se pitam kad je potrosnja kilovata nula kako onda radi tv mozda pomocu vatre a i ona se nelozi vec godinama tako da cu da tuzim i distribuciju i RTS a imam sve dokaze.

  • batamrca

    lopovska posla i za ne posedovanje tva placas harac, demokratija ti je to, oces neces moras

  • bambi

    Izgleda da smo malo pobrkali loncice. Ja placam operateru debelo da mi omoguci gledanje tv-a u stanu. Izmedju ostalog placam mu i da mi omoguci RTS kanale. E sad, zasto sada ja isti taj kanal treba ponovo da placam drzavi? Pa valjda operater posto mi omogucava RTS, on je dobio taj signal od njih, a da bi dobio, odnosno da bi distribuirao i zaradjivao na tom signalu, on mora da plati preuzimanje RTS-u. Prema tome, ako gradjani placaju dva puta jednu te istu stvar, sto nema doista nigde ne na planeti Zemlji nego u Suncevom sistemu, onda je gradjanin opljackan tj. pokraden a zaradu imaju i RTS i operater i to duplo. Zasto duplo? Pa ako on ne placa RTS, a ne placa jer mi placamo RTS-u i ako on od nas taj kanal naplacuje onda on duplo zaradjuje a to mu je omogucio javni medijski servis. Da vam kazem ljudi jednu stvar. Ja jesam glup, ali nisam budala a pretpostavljam da nisu budale ni ostali gradjani. Cak i da je tako, na kanalu ne bi smelo da bude uopste marketinga, jer smo mi duplim placanjem vec obestetili kanal. Medjutim, svedoci smo da na RTS-u nikada nije bilo vise reklama. Tj oni zaradjuju troduplo odnosno posto je marketing upitanju, oni zaradjuju desetostruko. Dokle bre vise ljudi? Pa ovo ni za vreme turaka nije bilo. Pod turcima se znalo porez je 10% i ostavi raju na miru.