Položeni venci na Kosturnicu branilaca Beograda

BEOGRAD – Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i član Gradskog veća Dragomir Petronijević položili su danas vence na Kosturnicu branilaca Beograda na Kalemegdanu povodom obeležavanja „Dana slobode“.

Venac palim borcima u Prvom svetskom ratu u odbrani Beograda položili su i predstavnici Saveza potomaka ratnika Srbije od 1912-1920. godine.

Svečano obeležavanje upotpunili su mladi polaznici škole glume i govora DADOV, koji su izveli prigodnu scensku rekonstrukciju govor majora Dragutina Gavrilovića i pisama poginulih vojnika.

Petronijević je poručio da bi oni koji danas rade i služe građanima Beograda trebalo uvek da se sećaju reči rodoljuba i palih boraca.

„Na ovom mestu počiva 3.529 identifikovanih i 1.074 neidentifikovana rodoljuba koji su branili čast i obraz grada i ove zemlje. Oni su svojim životima branili slavu i čast otadžbine“, rekao je Petronijević, a saopštila Gradska uprava.

Kako je dodao, ono što mi danas možemo je da se borimo za više radnih mesta i da stvorimo dobre uslove da mladi talentovani ljudi ostanu u svom gradu, i da se izborimo za natalitet.

Petronijević je rekao da se nada i veruje u slogu i jedinstvo Beograđana i celokupnog srpskog naroda, kao i da ćemo uspeti da se izborimo za mir i stabilnost, jer jedino tako možemo danas da pobedimo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    TANJUG i dalje ŠIRI „TITOISTIČKU“ VERZIJU ISTORIJE SRBIJE =“ZLOČINAČKA ŠTETOČINA je TANJUG“ . >>>>> SRBIJA IMA SVOJU PROĐŠLOST , SAMO DO STVARANJA JUGOSLAVIJE .>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> POSLE PRVOG I SVETSKOG RATA I „EKSPERIMENTA“ KARAĐORĐEVIĆA (=NETALENTOVANIH ZA POLITIČKU REALNOST) , „OKRENULA SU KOLA NIZA STRANU“ , >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> , PORODICA ODLIČNIH VOJNIKA , KARAĐORĐEVIĆI, NEMAJU MUDROSTI , ISTORIJA , DOGAĐAJI , KOJI OVE GODINE , STOGODIŠNJICE OD ZAVRŠETKA I SVETSKOG RATA , JE VAŽNA ZA „VRAČANJE DUHA I SAMOSVESTI SRPSKOG NARODA“ , PREDLAŽEM VLASTI SRBIJE , DA SADA ILI NIKADA „VRATI DUH SRBIJI“ , VRATI PONOS PREDAKA , OSEČAJ PRIPADNOSTI , ŽELJU I VOLJU, CILJEVE I MOTIVE , IZGUBLJENU VERU I IDEALE PREDAKA, …. , >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> POLAGANJE VENACA BEZ ISKRENOSTI , BEZ DUŠE , … , TUŽNA SLIKA PROTOKOLA , ….. , BOG NEKA POMOGNE SRBIJI DA „SE VRATI SEBI“,ŽIVI PUNIM PLUĆIMA! >>>>>>>>>>>>>>>>>>