Poskupljuje pretplata za RTS, evo na koliko

Taksa za javne servise Radio-televizija Srbije (RTS) i Radio televizija Vojvodine (RTV) od sledeće godine iznosiće najverovatnije 220 dinara.

Povećanje naknade sa 150 na 220 dinara predviđeno je predloženim izmenama Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, koje su ušle u skupštinsku proceduru.

Ukoliko novi propis bude usvojen u predloženom obliku, građani će posle 1. januara dobiti za 70 dinara uvećane račune za električnu energiju, što je prvo poskupljenje TV takse od 31. decembra 2015. godine. Izmene zakona predviđaju da se javni servisi RTS i RTV finansiraju iz takse, a delimično i iz državnog budžeta, zaključno sa 31. decembrom 2020. godine.

„Pretplata za RTS mogla bi da se poveća od sledeće godine, ali će i dalje iznositi manje od dva evra. Model finansiranja pretplatom kroz račun za struju pokazao se dobrim i biće nastavljen i sledeće godine“, rekao je generalni direktor RTS Dragan Bujošević na okruglom stolu “Javni medijski servisi u Srbiji”.

Prvi čovek javnog servisa RTS podsetio je i da ista pretplata u Hrvatskoj iznosi 11, dok je u Sloveniji 12 evra, prenose Večernje novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pretplataTv pretplata
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    građani će posle 1. januara dobiti za 70 dinara uvećane račune za električnu energiju, što je prvo poskupljenje TV takse od 31. decembra 2015. godine. Toliko i o novinarima.

  • Anonimni

    kako poskupljuje? Ukoliko me secanje ne vara onaj sto kaze za sebe da je pametan 🤣 (a voli da ga klinton mazi i da mu placa za to (e ovo je vec nova tema 👨‍❤️‍👨 ) rekao je nesto sasvim suprotno. Opet laze🤗🤗🤗!

  • bambi

    Cekajte, nesto ste pobrkali. Ja placam operateru sto mi do stana dovede kanale koje ja hocu. E sada, ako ovaj zakon vi usvojite, ili vec postojeci primenjujete, to znaci da operater vama trebao da plati, ako distribuira npr RTS kanal vama ovu taksu, a ne on da ne placa a mi da placamo. Logika je jasna, ako on uzima od vas kanal pa drugome distribuira, to znaci da on ne samo da moze da gleda bez placanja, vec moze i da zaradjuje na distribuciji a mi, moramo njemu da placamo RTS koji nam daje a onda moramo i vama da placamo jos jedanput i to cak i ako ne gledamo kanal . Da vam kazem jednu stvar, nije sramota da se odredjenim trikovima, gradjanima opsiguje deo novca, vec najveca sramota, praviti gradjane na budalu. Turci su po tom pitanju bili korektni. Kazu narodu ovako. Mi smo vlast i 10% ima nama da date, i cica mica i gotova prica. A vi kao sve vodite racuna o gradjanima, sve gledate kao da ih ne povredite, itd. Ajte molim vas. Pa dosta vise te ideologije. Inace ovakvi modaliteti Uzimam ti ali nam je zao, postoje i na nivou primera radi naplate struje. Pogledajte samo koje su stavke izmislili na racunu. Tamo mozete naci stavku, da su gradjani u obavezi da plate i koriscenje Suncevog sistema. Sramota, za drzavu, sramota za vlast. Za gorivo da vam ne pricam. Nase gorivo ima kojekakve akcize za koje moderan covek jos od doba egipatske civilizacije nije cuo. Budite posteni i odvazni i kazite narodu ima da platite harac i to je to. I nema nikakvih problema, mi ako smo nezadovoljni, glasacemo drugacije ako smo zadovoljni vi cete na vlasti ostati jos 100.000 godina i kraj price.