Poskupljuje pretplata za RTS i RTV

Predlogom izmena Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, koji je ušao u skupštinsku proceduru, propisano je da će se pretplata za RTS i RTV od 1. januara 2021.godine povećati sa dosadašnjih 255 dinara na 299 dinara.

Istim zakonskim predlogom predviđeno je da se do 31. decembra naredne godine RTS i RTV delimično finansiraju preko pretplate, a delimično iz budžeta države.

Taksa će se i dalje naplaćivati kroz objedinjeni račun za struju.

Predlog zakona o izmenama Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis ušao je u skupštinsku procedure 27. novembra.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pretplatatvTv pretplata
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • batamrca

    ne gledam televiziju uopste tv ni nemam jer mi vucko i ostali netrebaju u kuci za dorucak, rucak, uzinu, veceru, sto je mnogo mnogo je jos i ova struka, neko bi pomislio da slavim ili zurka pa prijavice me neko i eto komunaca

  • bambi

    Da pojasnimo gradjanima zbog cega placanje kako su oni nazvali pretplate RTS-u i RTV-i nema nikakvog simisla i prdstavlja kategoriju reketa. Naime, vecina gradjana dobija tv signal preko operatera. Sa operaterima se sklapa ugovor i gradjani placaju operateru. Operateri gradjanima omogucavaju i pomenute kanala RTS-a i RTV-e. E sada, operater zaradjuje tako sto preuzima od RTS-a odnosno RTV-e kanale i placa drzavi zbog toga pretplatu. Uzetim kanalima operater zapravo dalje zaradjuje kao i bilo koja druga firma. Dakle, operater je duzan da plati pretplatu. E sada, cinjenicno stanje je da operater ne placa vec gradjani njemo zato placaju, taj novac stave u dzep, a gradjani onda preko racuna za struju ponovo iste te kanale placaju. Dakle dva puta jedne iste kanale. Sa druge strane, vezivanje ovog reketa za racun za struju tj. brojilo je samo po sebi cin koji nije zabelezen ni u doba inforbiroa. To znaci da ako sam napravio stalu i uveo preko sata svetlo kravama, da ce krave pratiti tv i to bas nasionalnu kako oni zalosno nazivaju pomenute kanale. Sa trece strane, ako nacionalne televiziju uzimaju reket ljudima, onda je barem bilo civilizovano da na tim kanalima nema reklama, barem ne u ovakvoj bahatoj kolicini koliko ima sada, jer znate sta ispada, gradjaniima se uzima reket, a oni onda sa reketom prave digitalnu platformu da putem reklama peljese isti taj narod. Dakle trostruko prave profit nad jadnim i izmucenim i prevarenim narodom. Ovo sa pretplatom tj. drzavnim reketom predstavlja dno demokratiskog drustva. Ovo je sramota za citavu drzavu. Setite se predizborne kampanje kako su se kleli da ce ugasiti ovaj reket sa tv pretplatom. Sto bi rekli ljudi ..bo car vajdu!

  • Adolf

    Ne znaju više gde pre da udare, ali u svakom slučaju, sirotinja uvek nastrada.

  • Anonimni

    Baba je donela, baba je odnela. Ode obecano povecanje. Ili da ti u levi dzep, a odmah ti uzme iz desnog. Stara taktika.