Pošta Srbije nagradila najbolja dečja pisma na konkursu Piši Deda Mrazu

Pošta Srbije podelila je danas nagrade deci, najboljim autorima koji su učestvovali na konkursu „Piši Deda Mrazu“. Svečanost je održana u Beogradu, gde je priredjena i izložba najatraktivnijih dečjih radova, kao i zabavni program.
Na 16. nagradnom konkursu u pojedinačnoj konkurenciji prvu nagradu osvojio je Danilo Šijan iz Sombora za priču o dečaku Momčilu koji je saznao tajnu Deda Mraza, druga je bila Nikoleta Tokodi iz Subotice za bajkoviti crtež vile, dok je treću nagradu dobio Leonid Rašković iz Kragujevca za pesmicu o Deda Mrazu.
U kolektivnom stvaralaštvu prvu nagradu osvojila su deca iz vrtića „Poletarac“ iz Odžaka, zbog kako je istaknuto efektnog kolorita crteža, druga nagrada pripala je deci iz Predškolske ustanove „Čukarica“ iz Beograda – vrtić „Sanjalica“ koji su napravili zanimljivu knjigu sa ilustracijama, a treće mesto zaslužili su učenici IV/3 razreda Osnovne čkole „Vladimir Rolović“ iz Beograda za rad u origami tehnici.

Na konkursu, koji je trajao od 3. novembra do 3. decembra, pristiglo je blizu 6.300 radova dece uzrasta do deset godina iz cele Srbije, a nagradjeni su dobili muzičke linije i igračke.

„Pošta Srbije je u duhu društveno-odgovornog ponašanja nastavila i ove godine sa konkursom sa ciljem da podstakne razvoj dečje kreativnosti i unapredi kulturu pisanja i pismenost“, rekla je rukovodilac Sektora za korporativni marketing Olivera Jevtić.

Ona je kazala da će izložba pobedničkih radova biti postavljena u šalter sali Glavne pošte u Takovskoj 2, u Beogadu, od 24. decembra do 27. januara, gde će moći da ih vide posetioci i korisnici usluga Pošte Srbije.

Ceo VIDEO materijal možete da pogledate OVDE

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Molim vas, objavite stručni žiri koji je odabrao najbolje radove. Hvala!