Pošta Srbije: Oko 50 osoba blokira glavni poštanski centar u Zemunu

Pošta Srbije saopštila je danas da je slanje pošiljaka otežano, jer oko 50 osoba svako veče od ponedeljka blokira glavni poštanski centar u Zemunu, i pozvala nadležne da identifikuju te osobe i omoguće da gradjani neometano primaju pošiljke.

U saopštenju se navodi da taj „strateški objekat“ blokira grupa iz nereprezentativog sindikata – Samostalnog sindikata poštanskih radnika, a preduzeće Pošta Srbije ocenilo je da oni krše zakon o radu, štrajku i javnom okupljanju jer protest nije prijavljen.

„Postoje dva reprezentivna sindikata u kojima je oko 12.000 zaposlenih, kao i više manjih nereprezntativnih sindikata. Medjutim, trenutno svega oko 50 osoba svako veče se okuplja i blokira rad GP Centra. Neretko se dešava i da samo dve osobe sprečavaju ulazak i izlazak kamiona i to uz agresivno i bahato ponašanje“, navodi se u saopštenju.

Pošta Srbije navela je da je u tri navrata slala dopis Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali da do sada nije bilo reakcija.

„Očekujemo da će uslediti brza reakcija nadležnih organa, jer nas već u ponedeljak očekuje isplata jednokratne pomoći za 460.000 penzionera koji na kućne adrese dobijaju svoje penzije“, navodi se u saopštenju.

Na sajtu Samostalnog sindikata poštanskih radnika navodi se da zaposleni protestuju tražeći poboljšanje materijalnog položaja, odnosno povećanje zarada i isplate zarade iz dobiti, zabranu zapošljavanja novozaposlenih na sistematizovana radna mesta sa rešenjima o privremeno-povremenim poslovima, prevodjenje zaposlenih na odredjeno vreme u status zaposlenih na neodredjeno vreme najkasnije dve godine.

Oni traže i da se obezbedi optimalan broj izvršilaca na tehnološkim radnim mestima, uspostavljanje socijalnog dijaloga, poštovanje zakona i načela jednakosti i izbor direktora na osnovu već sprovedenog konkursa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar