Potpisan sporazum o saradnji SD „Crvena zvezda“ i opštine Savski venac

BEOGRAD – Predsednik Upravnog odbora Sportskog društva „Crvena zvezda“ Zvezdan Terzić i predsednik Gradske opštine Savski venac Miloš Vidović potpisali su danas sporazum o saradnji čiji je cilj promocija sporta i dostupnost sporta svakom detetu sa Savskog venca.

Prema sporazumu sva deca osnovnoškolskog uzrasta moći će u pratnji svojih roditelja ili staratelja besplatno da posećuju domaće utakmice u organizaciji klubova SD „Crvena zvezda“, saopšteno je danas iz te opštine.

„Kroz ovaj program imamo cilj da ojačamo sistem razvoja školskog sporta i uključićemo decu u trenažne aktivnosti potpuno besplatno u određenom terminu i određenom vremenskom roku. Opština Savski venac u proteklih nekoliko godina izdvaja veći budžet za sport i sportske aktivnosti“, rekao je Vidović.

Dodao je da Opština pruža mogućnost deci različitih uzrasta da besplatno pohađaju brojne sportove kroz saradnju sa sportskim klubovima sa Savskog venca, a u ponudi su im školice plivanja, košarke, fudbala, atletike, karatea, streljaštva itd.

Vidović je rekao i da je obnovljeno dosta dečijih igrališta, izgrađeni novi sportski tereni i da će nastaviti u tom pravcu, jer je njihov motiv zdravo odrastanje dece na Savskom vencu.

Predsednik UO SD „Crvena zvezda“ Zvezdan Terzić, rekao je da žele odavde da grade temelje za buduće generacije dečaka i devojčica koje odrastaju na toj opštini.

„Osmislili smo neke programe koji se tiču edukacije i pravih društvenih i životnih vrednosti koje Crvena zvezda promoviše već decenijama. Želimo da naša opština u sportsko-edukativnom smislu bude što efikasnija i Crvena zvezda će sa svim svojim resursima stati iza zajedničkih projekata“, rekao je Terzić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar