Potpisani ugovori u okviru programa energetske sanacije

BEOGRAD – U okviru pilot-programa energetske sanacije u 2022. godini koji realizuje opština Zemun, potpisani su trojni ugovori između 144 građana, odnosno stambenih zajednica, izvođača radova i ove opštine.

Program se sprovodi u saradnji sa Upravom za podsticanje i unapređenje energetske efikasnosti sa ciljem da se kroz subvencije u iznosu od 30 miliona dinara podstaknu građani i stambene zajednice da sprovedu mere energetske sanacije,

Prema rečima predsednika opštine Zemun Gavrila Kovačevića, građani su pokazali veliku zainteresovanost za mere zamene stolarije i postavljanje termoizolacije, dok su za ostale mere poput ugradnje toplotnih pumpi, solarnih kolektora i nabavku i zamenu kotlova na gas i biogorivo manje zainteresovani.

„Opština Zemun ulaže značajna sredstva u realizaciju mera energetske sanacije, jer dobro izolovani objekti imaju manju potrošnju energije, a samim tim ne samo da mera povoljno utiče na budžet građana i energetsku sigurnost, već i doprinosi boljem kvalitetu vazduha u Zemunu“, rekao je Kovačević, navodi se na opštinskom sajtu.

Kako se dodaje, subvencija je iznosila do polovine vrednosti investicije, do 140.000 dinara po domaćinstvu za zamenu stolarije, a najviše 210.000 dinara po domaćinstvu za postavljanje termoizolacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar