Potpisani ugovori za podršku razvoja preduzetništva

BEOGRAD – Sekretar za privredu Milinko Veličković potpisao je danas ugovore sa dobitnicima sredstava javnog konkursa, raspisanog za podršku razvoja preduzetništva grada Beograda za 2021. godinu, saopšteno je iz Sekretarijata.

Sekretarijat za privredu je ove godine izdvojio 20 miliona dinara za podršku razvoja mikro i malih preduzeća, kako bi se nabavila osnovna sredstava, mašine i opreme, rekao je Veličković.

„Jačanjem privrede i podizanjem kapaciteta privrednih subjekata podstičemo i zapošljavanje“, rekao je Veličković i dodao da se javnim konkursom podržava i razvoj ženskog preduzetništva i rodne ravnopravnosti.

Veličković objašnjava da je cilj da se podrži razvoj preduzetništva unapređivanjem poslovnog procesa, uvođenjem novih ili poboljšanjem postojećih poslovnih i proizvodnih linija.

„Na taj način stvaramo uslove za otvaranje novih radnih mesta kod privrednih subjekata koji će zaposliti nezaposlene sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje na teritoriji Beograda i na period od godinu dana“, navodi Veličković.

On je istakao da će ovim konkursom biti podržan 21 privredni subjekat.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar