Povratnica u Djakovicu: Komšije Albanci prete da će da me zakolju

Povratnica u Djakovicu Dragica Gašić, koju komšije Albanci žele da proteraju, izjavila je danas da je zbog brojnih pretnji i napada morala da pobegne iz te metohijske varoši, objavili su kosovski mediji.

Protiv Dragice Gašić, 11 djakovičkih nevladinih organizacija podnelo je peticiju u kojoj traže da se ona iseli.

Gašić se sklonila u Gračanicu, gde je ispričala da su joj Albanci kamenom gadjali prozor, polomili roletne i pretili da će da je zakolju.

„Svake noći po tri puta mi lupaju na vrata. Policija me obezbedjuje, ali kad policija ode, oni posle 20 minuta dodju i lupaju mi na vrata, koja su cela ‘rascvetana'“, rekla je Gašić.

Kako je dodala, prethodne noći je pobegla, jer nije mogla da izdrži napetost i torturu.

„Zvala sam sestru da dodje po mene. Bolelo me je u stomaku od nervoze, pijem duplu dozu bensedina od straha, jer su napadi svake večeri“, kazala je Gašić.

Navela je da je u Djakovici živela 20 godina, gde je rodila i dva deteta.

„Znala sam da sam prva povratnica u Djakovicu i da će biti otpora, ali sam mislila da ja to neću da doživim, jer nikada nikoga nisam povredila. Ako nekom nisam učinila dobro, nisam ni ružno nikom uradila. Tako živim već 60 godina i planiram da ostanem ovde. Zato sam rekla da ću se vratiti u svoj stan, pa makar me moja deca mrtvu našla“, rekla je Gašić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar