POZIV ZA MEDIJE ZAVRŠNI SKUP 48. SKUPŠTINE SKGO

Završni skup 48. skupštine Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) biće održan 17. decembra 2020. godine sa početkom u 12 časova. Usled epidemioloških mera skup će biti održan onlajn, a tema ovogodišnjeg skupa je „Potencijali i izazovi u razvoju lokalne samouprave u narednoj dekadi“.

U uvodnom delu skupa obratiće se Marija Obradović, ministarka državne uprave i lokalne samouprave, Antonio Ratković, predsednik SKGO i gradonačelnik Sombora i Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO. Tokom panel diskusije koja će biti posvećena planovima, prioritetima i izazovima u daljem procesu unapređenja lokalne samouprave u Srbiji, pored ministarke Obradović i gospodina Ratkovića učestvovaće i Saša Mogić, pomoćnik ministra državne uprave i lokalne samouprave, Andreas Kifer, generalni sekretar Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, Frederik Valije, generalni sekretar Saveta evropskih opština i regiona, Emanuil Manolov, predsednik opštine Pavlikeni iz Bugarske, predsednik Mreže asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope (NALAS) i predsednik Nacionalne asocijacija lokalnih samouprava Republike Bugarske (NAMRB).

Ovogodišnja Skupština SKGO se održava u periodu od 14. do 17. decembra, s tim da je od 14. decembra otvorena elektronska sednica tokom koje će sve članice imati priliku da razmotre i da se izjasne o predloženim odlukama i dokumentima. Završni događaj, koji će označiti i kraj elektronske sednice biće, kao što smo naveli, održan 17. decembra, sa početkom u 12 časova.

Skup je moguće pratiti putem ZOOM platforme, zvanične Fesjsbuk strane i Jutjub kanala SKGO i to:

ZOOM: https://zoom.us/webinar/register/WN_AS17ix0xRoWwuTefDh4NaQ
Fejsbuk: https://www.facebook.com/events/670359433647227/
Jutjub: https://www.youtube.com/watch?v=PJEUkjW9Hhw&feature=youtu.be

NAPOMENA: Prevod sa engleskog i bugarskog jezika omogućen je isključivo putem ZOOM platforme.

Kontakt:
Željko Krnetić, Služba za informisanje SKGO, 064/870-3352
Miloš Obradović, Služba za informisanje SKGO, 064/870-3354

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar