Predsednica REM: Nikad opozicija nije imala toliko medija kao danas

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić ocenila je da opozicija u Srbiji „nikad nije imala toliko medija“ kao što ima danas, ali da to ne znači da ne treba raditi na daljoj pluralizaciji medijskog prostora.

Ona je u izjavi za današnji Kurir odbacila kao neistine navode članova REM-a Judite Popović i Slobodana Cvejića da nije izabrana već postavljena za predsednicu Saveta tog tela, i navela da nije članica Srpske napredne stranke koja je i predložila na tu funkciju.

„Izabrana sam glasovima članova Saveta REM, niko me sa strane nije postavio. Nema govora o gaženju demokratije kada je procedura poštovana. REM je danas čak i slobodniji nego što je bio juče, bar kada je reč o politici i u njemu nema nikog ko je zarobljen, svako može da izadje kad god hoće“, kazala je Zekić.

Dodala je da nema „nikakve veze sa vlašću“ i da se nikada nije javno „divila bilo kome iz vlasti“.

Doskorašnji član Saveta REM Slobodan Cvejić ocenio je ranije rad tog tela kao neuspešan, navodeći da „sve analize i domaćih stručnjaka i relevantnih medjunarodnih organizacija ukazuju na to da je REM pasivan i da ne obavlja svoju osnovnu funkciju, a to je uredjivanje elektronske medijske scene“.

Cvejić koji je pre nekoliko dana podneo ostavku na članstvo u Savetu REM-a naveo je da REM „ima dobre tehničke i organizacione kapacitete, kao i kvalifikovane zaposlene, ali i problem sa ‘zarobljenim’ Savetom i upravljačkom strukturom“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar