Predsednik SANU dostavio pismo svoje ostavke sekretarima odeljenja Akademije

Pismo predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimira Kostića u kojem je ponudio ostavku zbog nezadovoljstva rezultatima Izborne skupštine Akademije, danas su dobili sekretari odeljenja SANU.

Portparolka SANU Dragana Mladenović, kazala je da očekuje da će sekretari u kratkom roku izneti mišljenje o ostavci Kostića.

„Procedura je takva da – pošto sekretari odeljenja iznesu svoja mišljenja, za šta ne postoji predvidjen rok, ali očekujem da to budu u kratkom vremenu – predsednik Akademije donese konačnu odluku“, rekla je Mladenović za agenciju Beta.

Predsednik SANU je juče na kraju Izborne skupštine najavio da će svim odeljenjima ponuditi svoju ostavku, pošto je za članove SANU izabrano manje kandidata od predloženog broja.

Na izbornoj skupštini od 26 kandidata za nove dopisne, redovne i inostrane članove, primljeno je 14, čime je broj povećan sa 128 na 142 člana.

„Smatram da ste mi ovim izborom poslali jasnu poruku. Radi se o činjenici da imamo potpuno drugačija shvatanja o ugroženosti Akademije, njenog mesta i njene budućnosti. U tom smislu biće mi veliko zadovoljstvo da otvorim politički prostor da na moje mesto dodje čovek kome ćete više verovati i koji će uspešnije voditi Akademiju“, rekao je Kostić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar