Predsednik SANU: Srbija odavno živi u paralelnim svetovima koji međusobno ne komuniciraju

Odavno Srbija živi u paralelnim svetovima koji se ne dodiruju, ne poznaju i što je najgore, ne komuniciraju, ocenio je predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimir Kostić.

„Bojim se da većina od postojećih Srbija pod ‘preko potrebnim jedinstvom’ podrazumeva svoje pravo da izdiktira stavove na kojima će se to jedinstvo zasnovati i uzgred anatemiše neistomišljenike“, ocenio je Kostić u autorskom tekstu za NIN.

„Da bi se jednom govorilo dobro i slobodno, potrebno je umeti i da se dobro i slobodno sluša. U tom prostoru vidim u budućnosti i ulogu NIN, u raspirivanju različitosti, bez obzira na to da i ćemo se po svakom pitanju slagati ili ne“, rekao je Kostić, koji je tom nedeljniku čestitao 85. rođendan.

(NIN, FoNet, N1)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

KostićPredsednik SANUsanusrbijavladimir kostic
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Deki

    Zvezda ne moze da bude sinonim srpstva. To moze da bude jedino BSK koji je ukinut. Zvezda sama po sebi je komunisticki produkt. I simbolikom i osnivanjem i istorijom.

  • mapetovac

    Nekada su se stubovima srpstva, još za Titinog vakta, smatrali SPC, SANU, Crvena Zvezda i Politika. Žuti i braća po materi su sve uništili, osim možda, delova SPC.

  • bambi

    Ja mislim da se citava nacija odavno ogradila od SANU-a i da ta institucija odavno nema gotovo nikakav kredibilitet. Ono sto su radili zadnjih 20 godina predstavlja u najmanju ruku sramotu koju ni Dunav ni Sava nece moci narednih sto godina da ispere.