Prijepolje domaćin karavana Digitalna ekspedicija (VIDEO)

Opština Prijepolje domaćin je karavana „Digitalna ekspedicija“ u okviru kog se održavaju predavanja u cilju unapredjenja digitalnih veština gradjana vezanih za elektronsku trgovinu, digitalnu bezbednost i pismenost te upoznavanja sa mogućnostima koje nude nove tehnologije.

Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić rekao je novinarima na današnjem skupu povodom promocije karavana da gradjani „možda zaziru od sistema zaštite podataka koje ostavljaju na internetu“, ali da su dogadjaji poput „Digitalne ekspedicije“ upravo ti koji treba da objasne koliko su podaci zapravo zaštićeni i kako bi se trebalo bezbedno ponašati na internetu.

„Na svu sreću naša mladja populacija je dobro informatički obrazovana i nije ih potrebno dodatno edukovati, ali oni nam mogu biti od koristi u smislu da svojim roditeljima, bakama i dekama pokažu kako ne moraju da odlaze u banku da bi podigli penziju, kako novac ne mora da se podigne na dan isplate i slično“, kazao je Babić.

Načelnik opštinske uprave Prijepolje Miodrag Ćubić istakao je da je lokalna zajednica u proteklom periodu radila na podizanju kapaciteta i poboljšanju računarske mreže kako bi gradjanima što kvalitetnije pružala elektronske usluge.

„Svi naši službenici kojima je to bilo potrebno prošli su elementarne obuke za korišćenje elektronskih sistema. Nadam se da ćemo nakon realizacije odgovarajućih projekata moći da povežemo naše lokalne usluge povežemo sa sistemom eUprave“, izjavio je Ćubić.

Aktivnosti karavana „Digitalna ekspedicija“ održavaju se u prostorijama Doma kulture u Prijepolju, a namenjene su svim gradjanima počev od najmladjih, koji su digitalnom sadržaju izloženi od rodjenja, pa do najstarijih kojima su digitalni resursi nedovoljno poznati i dostupni.

„Digitalnu ekspediciju“ podržavaju Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Kancelarija za IT i eUpravu u partnerstvu sa programom „Nova pismenost“ u realizaciji USAID-a i UNDP-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar