Pripadnici Kosovske policije učestvuju u istrazi ratnih zločina

Specijalnom sudu za zločine OVK počeli su da se priključuju i istražni policajci Kosova, iako iz „moralnih razloga“ strepe da se pridruže međunardnoj ekipi za istragu, objavio je danas kosovski portal Bota sot.

Taj portal objavio je fotografije funkcionera i bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova za koje se pretpostavlja da mogu biti optuženi za ratne zločine. Na spisku su vicepremijer i ministar spoljnih poslova Hašim Tači, predsednik i potpredsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji i Džavit Haliti, bivši premijer i glavni komandant OVK Agim Čeku, poslanici Šaip Muja, Daut Haradinaj, Azem Sulja, Fatmir Ljimaj, Lahi Ibrahimaj, kao i bivši komandant Bislim Zurapi.

Pripadnici Kosovske policije koji su pozvani da se pridruže ekipi istražitelja, strahuju da će u Prištini potom biti označeni i „optuženi“ za istragu protiv svojih prijatelja, saboraca, kao i da će ugroziti sintagmu bivše ilegalne grupe „Prijatelji ideala“.

„Bota Sot“ je iz policijskih izvora Kosova saznala da je pre tri meseca jedan policajac koji nije hteo da se predstavi, pozvan da bude deo ekipe za istragu Specijalnog suda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar