Pripadnici vatrogasnih jedinica krenuli u šetnju u znak podrške teško povredjenom kolegi

Nekoliko desetina pripadnika Vatrogasnih jedinica MUP-a Srbije krenulo je večras nešto posle 19.30 sa beogradskog Trga Slavija do Hrama Svetog Save gde će održati molitvu za kolegu koji je teško povredjen prilikom gašenja požara u fabrici kartona na Adi Huji.

Okupljeni nose majice sa natpisima „Vatrogasci spasioci“, „Dobrovoljno vatrogasno društvo Matica iz Zemuna“ i „Vatrogasna jedinica TE Kolubara“.

Oni nisu želeli da daju izjave novinarima, a okupili su se u znak podrške kolegi koji je teško povredjen u požaru koji se dogodio u sredu ujutru.

Ranije je najavljeno da će jedna kolona vatrogasaca krenuti u 19.05 iz Ulice Mije Kovačevića na Karaburmi, dok će se njihove kolege iz drugih gradova Srbije okupiti na Trgu Slavija oko 19.30, odakle će krenuti ka Hramu Svetog Save.

Pokret slobodnih gradjana pozvao je ranije danas gradjane da se pridruže šetnji vatrogasaca Beogradom kako bi izrazili solidarnost sa onima koji „rizikuju živote spašavajući ljude i imovinu“.

U pogonu uglja fabrike „Avala kartonka“ u Ulici Ada Huja izbio je požar u sredu ujutro a prilikom gašenja povrede je zadobilo šest vatrogasaca i dva radnika fabrike. Najteže je povredjen vatrogasac M.R., koji je zadobio opekotine na 60 odsto tela i koji je, po rečima lekara sa VMA, životno ugrožen.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar