Privedena novinarska ekipa RTS u Peći

Ekipa Radio-televizije Srbije (RTS) snimala je u Peći četvrtu epizodu emisije „Pravo na sutra“ o uzurpiranoj imovini Srba, kada ih je, sa još petoro pravnika, privela kosovska policija, objavio je danas javni servis.

Snimatelj Aleksandar Stipić, realizator Biljana Erdeljan i vozač Dalibor Milutinović privedeni su u Peći oko 17.45, a sa njima je privedeno i pet advokata.

Urednica emisije Svetlana Vukmirović rekla je da nije privedena cela ekipa jer su se nalazili u drugom vozilu, a bili su parkirani ispred same policijske stanice u Peći. U ekipi su se nalazili i snimatelj Vladimir Jovanović i tonac Miroslav Radišić, kao i još jedan advokat.

Kako je objasnila, nepoznati Albanac je prijavio policiji da je video kamere, nakon čega je usledilo hapšenje.

Članovi ekipe i pravnici su pretreseni, legitimisani, utvrdjeno je kada su ušli na Kosovo i Metohiju i zatim pet sati saslušavani.

Kako je Svetlana Vukmirović rekla, o incidentu su posle sat i po, kada su videli da ih ne puštaju, obavestili Kancelariju za Kosovo i Metohiju, posle čije intervencije su pušteni na slobodu oko 22.25.

Ekipa se tada okupila u Peći, iz koje su otišli u Gračanicu.

Emisija „Pravo na sutra“ se realizuje u saradnji sa Projektom Evropske unije „Besplatna pravna pomoć“ i Kancelarijom za Kosovo i Metohiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar