Privremeni objekti blizu taxi stanica za nesmetan rad vozaca

BEOGRAD – Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas izmene i dopune odluke o postavljanju privremenih objekata na teritoriji grada Beograda čime će, prema rečima gradskog sekretara za javni prevoz Jovice Vasiljevića, biti omogućen nesmetan rad taksi vozača.

On je obrazložio da je izmenom i dopunom ove odluke predloženo da se na frekventnim taksi stajalištima ili u njihovoj neposrednoj blizini mogu postavljati manji montažni objekti privremenog karaktera, objekti sa pratećim sadržajem koji bi podrazumevali toalet, čekaonicu i kiosk sa komercijalnim sadržajem, kako za potrebe taksi prevoznika, tako i za ostale građane.

Objasnio je da će objekti s pratećim sadržajem biti postavljeni na osnovu odobrenja, a nakon postupka javne nabavke ili na osnovu zakona kojim se uređuju javnoprivatno partnerstvo i koncesija.

Na taj način bi se, dodao je, omogućilo da najfrekventnija taksi stajališta budu uređena kako bi bila funkcionalnija, a time bi se pružio i veći komfor građanima.

Vasiljević je precizirao da u Beogradu trenutno ima 149 taksi stajališta sa 1.416 taksi stajališnih mesta, a taksi prevoz obavlja 6.163 vozača.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar